januari 11, 2016

Pasfoto’s

Pasfoto’s maken!

Onze pasfoto’s voldoen aan alle wettelijke Nederlandse overheidseisen, voor bijvoorbeeld rijbewijs, paspoort of ID-kaart. Ook voor uw Visumfoto’s kunt u bij ons terecht.

Geen afspraak nodig!

Om pasfoto’s bij ons te laten maken, hoeft u geen afspraak te maken. Wij zijn in staat direct volgens de juiste richtlijnen een foto te maken.

Garantie!

Wij geven daarom de garantie dat de pasfoto altijd goed is. Niet goed, gelijk kosteloos over!

Critiria waaraan een pasfoto moet voldoen

Er zijn meer dan 10 criteria waaraan een pasfoto dient te voldoen om gebruikt te mogen worden voor een officieel document. De meest bekende hiervan is wellicht het “niet lachen” criterium. De overheid omschrijft dit als een neutrale blik, een kleine glimlach mag, meer niet. Het hoofd moet daarnaast in principe onbedekt zijn en u moet recht in de camera kijken. Wanneer u een bril hebt mag deze niet reflecteren, en moet anders afgezet worden. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de achtergrond egaal van kleur is, en er voldoende licht is om een goed contrast te vormen met het gezicht. De standaard maat voor een pasfoto in Nederland in 35 x 45 mm (b x h). In het buitenland worden soms andere afmetingen gebruikt. Naast de afmeting van de foto zelf is het ook van belang dat de afbeelding van uw hoofd op de pasfoto van het juiste formaat is. Hieronder wordt verstaan dat de breedte van ooraanzet tot oorzaanzet een minimum van 16 en een maximum van 20 millimeters mag bedragen. Het is om deze reden dat u de fotograaf na het printen van de foto’s met een kleine matrix vaak nog even de foto’s ziet nameten. Het hoofd dient daarnaast volledig zichtbaar te zijn en in het midden van de foto gepositioneerd te zijn.
Hiernaast zijn er nog vele andere criteria, de lijst is letterlijk enkele kantjes lang, een volledig overzicht vindt u hier. Er zijn ook een boel technische criteria waaraan de pasfoto’s dienen te voldoen.